حضور مجدد دکتر زیبا کلام در دانشگاه امام صادق(علیه السلام)
نگاهی کوتاه به زندگی دکتر سعید زیبا کلام

دکتر سعید زیباکلام در سال ۱۳۳۲ در تهران متولد شد. مهندسی برق و الکترونیک را در سال ۱۳۵۶ در انگلستان به پایان رساند و در همان سال دوره کارشناسی ارشد صلح شناسی (گرایش جامعهشناسی انقلاب) را در دانشگاه برادفورد انگلستان آغاز کرد و در سال ۱۳۵۷ به ایران بازگشت. وی در آن دوره جزو فعالان اصلی انجمن اسلامی دانشجویان در انگلیس بود. وی بعد از برگشتن به کشور علاوه در نقشآفرینی در انقلاب، کاردار جمهوری اسلامی در فیلیپین و سپس کاندیدای سفارت ایران در چین شد که اختلاف او با رویه وزیر امور خارجه وقت میرحسین موسوی موجب کنار گذاشتن او از هر دو منصب شد. سپس رییس اداره سازمانهای بینالمللی وزارت خارجه گشت و در همین دوره نماینده جمهوری اسلامی در بیست و هشتمین اجلاس آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. اختلافات او با رویه دکتر ولایتی در تعاملات خارجی در وزارت خارجه موجب خروج او از وزارتخانه و از سرگرفتن تحقیقات و مطالعات وی شد. وی دوره دکتری را در رشته فلسفه در سال ۱۳۶۵ آغاز کرد و در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه لیدز انگلستان فارغ التحصیل شد. سپس به کشور بازگشت و به تدریس در دانشگاههای مختلف مشغول شد.
روحیه پژوهشگری و علمآموزی و تدریس جدی
کلاسهای دکتر زیباکلام، کلاسهای عمیقی است، چراکه او از سؤال دانشجویان استقبال کرده و عمق و گستره مطالعات او از فلسفه علم تا فلسفه دین تا فلسفه اولی (علیرغم مشرب علمی مخالف او با فلسفه) بهویژه مطالعات گسترده و زباناصلی و تن ندادنش به تقلیلهای ترجمههای ضعیف موجود موجب شده تا جذابیت کلاس او دوچندان شود.
وقت گذاشتن برای شاگردان و تربیت نیرو
درب اتاق او و کلاسهای او به روی همه باز است. حتی بسیاری افراد از دانشگاههای دیگر در کلاسهای او شرکت میکنند و بسیاری از افراد در حوزههای مختلف علوم انسانی اعم از فلسفه، علوم قرآنی، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و…. برای مشاوره به سراغ او میآیند.
حفظ روحیه انقلابی جوانی، ارتباط با تشکلهای انقلابی و هدایت حرکتهای مهم
عنصر مهم دیگر در شخصیت سعید زیباکلام حفظ روحیه انقلابی اوست. او این روحیه انقلابی دوران جوانی و مبارزات انقلاب را هماکنون نیز با خود به همراه دارد. روحیهای که باعث شده تا او در برابر رویکردهایی که ناسازگار با الگوی انقلاب اسلامی مییافت مقامات دهانپرکن دیپلماتیک و عالی وزارت خارجه را رها کند، یا در محیط علمی به علت نرفتن زیر بار بعضی فشارهای فرامعرفتی از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و دانشگاه امام صادق (ع) رها کرده است.
زمانی که خطر جدی از مذاکرات هستهای احساس میکند، هزاران مطلب را به زباناصلی بررسی کرده شبهاتش را با کارشناسان و متخصصین مطرح میکند و بهروزترین تحلیل و مطالب طرف مقابل را مییابد. موضعگیری سیاسی و فرهنگی موجب نمیشود سنت علمی او تغییر کند و از دقت علمی خود بکاهد. یعنی با متد علمی وارد محیط سیاسی میشود و اینگونه چون مداقه جدی دارد، دور کردن او از تحلیلش در اکثر موارد امری قریب به محال است. او راهانداز حرکتهای مهم ملی نظیر جنبش دفاع از استقلال بود و با توجه به سوابق خود در آژانس انرژی اتمی و اداره سازمانهای بینالمللی وزارت خارجه اولین کسی بود که زنگ خطر NPT و پروتکل الحاقی را در سال ۱۳۸۲ به صدا درآورد و دانشجویان انقلابی را در مسیرشان راهنمایی کرد. او از معدود اساتیدی است که درحرکتهای انقلابی مثل یک فعال دانشجویی کنار دانشجویان مینشیند.
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص ،قومیت ها ،عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور وآموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.